keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Toimitilarakennus, Itä-Uusimaa

Vanhasta, ruostuneesta ja sammaloituneesta, hirsitalosta on mahdollista vielä löytää  tarinoita ja romantiikkaa. Mutta entäs kun esitellään laatikolta näyttävä mineriittirakennus, joka on rakennettu ehkä 60-luvulla ja jossa ei nopealla vilkaisulla ole kyllä yhtään mitään kaunista?

Tämä tyhjillään oleva ja koko ajan huononevaan kuntoon pääsevä laatikko sijaitsee Itä-Uusmaalaisen kaupungin keskustassa. En tiedä, mikä rakennus on ollut. Enkä tiedä, kuka sen omistaa. Enkä osaa edes arvata, onko tällä minkäänlaista tulevaisuutta. 

Tarkemmin katsoen kuitenkin tästäkin rakennuksesta löytyy mielenkiintoisia ratkaisuja ja rakenteita. Ja olihan siellä joku pieni otus käynytkin ihailemassa.3 kommenttia:

 1. Pidän noista "aaltomaisista" yläreunan säleiköistä. Ja minusta nämä rappiorakennukset kuvina on ihan huiman mielenkiintoisia (itsekin kuvailen hylättyjä latoja ym.)
  Lisää, lisää :)

  VastaaPoista
 2. Niin minäkin pidin. Yllättäin kaupungin rumemmassa rakennuksessa onkin jotain "Aaltomaista", kun vain vaivautuu pysähtymän ja oikeasti katsomaan.

  Tulee lisää, kunhan kerkiää!:D Kiva, kun seuraat innolla!

  VastaaPoista
 3. Itäinen Tullikatu 10. Tässä betonirakennelmas toimi Östra Nyland, toimitus ja paino. Rumilus. Samalla paikalla oli sitä ennen Päävartio, puinen upea rakennus jossa pitkään toimi samainen Östra Nyland. Kulttuurituho kun se purettiin. Nyt siihen tulee uusi firma yrittämään - mitä lie. Eddie Bruce, eddie.bruce@kolumbus.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

ANONYYMI: Jätä vähintään nimesi! Nimettömät kommentit poistetaan.