lauantai 23. huhtikuuta 2011

Punainen Tupa, Itä-Uusimaa

Maaseudun rakennuskannasta näkee palan historiaa. Kuinka ennen samassa pihapiirissä asui useampikin sukupolvi. Näkee myös palan nykypäivää, kuinka nuorimmat sukupolvet ovat muuttaneet kaupunkiin ja pienet mummonmökit (kuten edellisessä postauksessa) ovat jääneet tarpeettomiksi. Seuraava mummonmökki on myös hylätty asumistarkoituksessa, mutta ei täysin unohdettu käsittääkseni. 


9 kommenttia:

 1. Tiedätkö, mitä tuo kattomateriaali on nimeltään? Meillä on sitä ulkorakennuksissa.

  VastaaPoista
 2. Voi että näissä kuvissa on tarinaa kerrakseen, ihan mieletön fiilis ja pysähtynyt energia. Voin katsella vaikka kuinka kauna. Kuvat alkaa elää, kertoa juttuja, kysyä kysymyksiä, joihin haluaisi tietää vastaukset. Tahtoo lisää...lähden itsekin kameran kanssa tienvarsille.

  VastaaPoista
 3. Ihania yksityiskohtia! Sekin on muuten kumma juttu, että näitä torppia ym hylättyjä taloja ei pääse ostamaan. Omaa rytölää olisi tehnyt pitkään mieli... : )

  VastaaPoista
 4. ^ Se kai noissa se ongelma aina on, että ne ovat perikunnan omistuksessa. Kukaan perikunnasta ei taloa käytä, mutta kukaan ei halua siitä luopuakaan.

  VastaaPoista
 5. Susanna: En tiedä:( Olen aina vaan ajatellut sen olevan huopaa...

  Wihtori: Tulossa on lisää!

  Anne: Totta. Tää seutu on NIIN TÄYNNÄ noita tyhjiä mökkejä, mutta kukaan ei niitä myy. tylsä homma. Mutta nythän teillä on oma "rytölä"?;)

  Tiina: Näin kai se on. Itsekin olen läheltä seuraillut yhden perikunnan talonomistuksia -siellä lahoaa kaunis hirsipirtti....

  VastaaPoista
 6. Kuvia mun makuuni! Itse otan samantyyppisiä, juuri vanhoista rakennuksista ja pihapiireistä...

  VastaaPoista
 7. Eva: Kiva juttu, että tykkäät! Lisään kuvia taas kun seuraavan kerran tutkimusretkeilen, joten pysy linjoilla:)

  VastaaPoista
 8. Eksyin blogiisi sattumalta ja tykkäilen. Hassua miten kiinnität huomiota ihan samanlaisiin pieniin yksityiskohtiin kuin minäkin! Vaikkapa tuo vanha valonkatkaisija, mullakin on blogissa kuva juuri tuollaisesta :D

  VastaaPoista
 9. Etsin kuvia mummon mökistä ja tänne päädyin.
  Meillä oli juuri tuon tyyppinen mökki, joka oli virallisesti kolmen sisaruksen omistuksessa. Joukkoon kuului myös neljäs, joka ei aikoinaan antanut meidän ostaa mökkiä, sillä hän aikoi kuulemma laittaa sen kuntoon. Nyt kesällä kunnalta tuli lappu, että kunnostettava tai purettava. Kyseinen sisar lupasi hoitaa asian. Kysyin uudelleen muilta sisaruksilta, että saanko ostaa, mutta ei, kun neljäs on luvannut sen kunnostaa. Viikko sitten ilmoitettiin, että mökki on purettu maan tasalle:( Ilman muiden sisarusten lupaa, hekin luulivat, että se kunnostetaan...

  Lainasin kuvasi, mutta linkitin sen tänne! Kuten sivupalkissa neuvottiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

ANONYYMI: Jätä vähintään nimesi! Nimettömät kommentit poistetaan.