tiistai 18. lokakuuta 2011

Komendantin Talo, Pääkaupunkiseutu

Vihdoin pääsen esittelemään suosikkitarinani. Se on ollut sitä vuodesta 2002, kun näin tämän ensimmäisen kerran. Palaan tarinan ääreen yhdesti tai kahdesti kesässä. Tarina, jonka historian voin tuntea huokuvan kivisen kosteista seinistä. Tässä tarinassa mielikuvitukseni lähtee huikeimpaan lentoon. Sellaiseen lentoon, joka puristaa, ahdistaa ja tekee kauniilla tavalla kipeää.
9 kommenttia:

 1. Ihana!! Hienoja kuvia. -Taru A.

  VastaaPoista
 2. Hieno rakennus... miks ei meillä päin oo tuollaisia :/ - Toni T

  VastaaPoista
 3. Toni hei, sähän asut Lapinjärvellä! Itäinen uusimaa on täynnä hienoja rakennuksia -ei tosin ihan NOIN hienoja!

  Taru A: Kiitos! Joka kerta, kun lataan kuvat koneelle, olen pettynyt heikkoihin valokuvaustaitoihini. Haluaisin kertoa kuvilla NIIN paljon enemmän!

  VastaaPoista
 4. Wau...hiukan veti sanattomaksi! Luin nimittäin sivupalkista tuon blogin tarinan ja hämmennyin. Taidat olla nimittäin ainut ihminen johon olen törmännyt (vain blogissa kuitenkin) joka tuntee ja ajattelee samalla tavalla vanhoista taloista kuin minä! Huh. Minäkin olen aivan nuoresta lähtien, suunnilleen ekaluokkalaisesta asti IHASTELLUT vanhoja taloja kotini vieressä ja KUVITELLUT niiden tarinoita ja myöhemmin hakeutunut vanhojen talojen luo, kuvannut ja kuvannut. Vähän häveten on tunnustettava että minulla on enemmän kuvia vanhoista taloista kuin omasta perheestä...
  Minulle vanhat talot ovat kuin eläviä olentoja, vanhoja leidejä ja mamselleja ja papparaisia jotka katselevat meidän ihmisten ohikulkua tarkkaillen. Sydän vuotaa verta aina kun joku niistä palaa tai puretaan. Romahtaminenkin on surullista mutta luonnollisempaa.
  Meidän pitää puhua enemmän! Tämä on niin ainutlaatuista :)

  VastaaPoista
 5. Pitipäs vielä tulla laittamaan tänne linkki blogini yhteen talopostaukseen. Tähän taloon Rakastuin viime keväänä Saksassa! :)

  http://kesakko-thilda.blogspot.com/2011/09/voiko-taloon-rakastua.html

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä mielettömän hieno talo! Mites tuonne mestaan pääsee, eikö tuo ole Puolustusvoimien hallinnassa?

  VastaaPoista
 7. En tiedä mitään kauniimpaa kuin kuvat vanhoista/ historiallisista rakennuksista. Olen niin tyytyväinen kun ihmiset jaksavat jakaa niitä muiden kanssa. Itsekkin rakastan kuvata vanhoja asioita, mutta en osaa kuvata niitä noin upeasti!

  VastaaPoista
 8. Taitaa olla Vasikkasaaressa Helsingissä. Tämä talo on minulle tuttu jo lapsuudesta 1970-luvulta. Joka kesä kävimme perheen kanssa veneretkellä Vasikkasaaressa, joka oli aina varsinainen seikkailu meille lapsille! Tämä talo oli silloin vielä hyvässä kunnossa, keltainen rappaus seinillä ja ikkunat ja ovet tallessa. Olen seurannut sen rappiota surumielellä... Vasikkasaareen pääsee vuoroveneellä.

  VastaaPoista
 9. Thilda: Kiva kun löysit paikalle!

  Aki: On kai puolustusvoimilla, mutta täysin avoinna. Ainakin omalla veneellä pääsee, jos ei muuten :)

  Vivian: Kiva kuulla, että olet tykännyt näkemästäsi täälläkin!

  Ano: Voi kurjuus. En olisi voinut kuvitellakaan, että rakennus olisi vielä 70-luvulla ollut niinkin hyvässä kunnossa! Kuvittelin, että se on ollut tällainen historiallinen kasa kiveä jo vähintään sodista asti.... :(

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

ANONYYMI: Jätä vähintään nimesi! Nimettömät kommentit poistetaan.